Kwaliteitstraject Gecombineerde Leefstijl Interventie

/Kwaliteitstraject Gecombineerde Leefstijl Interventie
Kwaliteitstraject Gecombineerde Leefstijl Interventie 2017-09-06T14:28:53+00:00

Effectieve leefstijlinterventie

De Gecombineerde Leefstijl Interventie Samen Sportief in Beweging (voorheen Samen Sportief Afvallen) heeft sinds 2016 als erkenning ‘goed beschreven’ gekregen van praktijkbeoordelaars. We voldoen daarmee aan een degelijke beschrijving van doelen, doelgroep(en), aanpak, randvoorwaarden, overdraagbaarheid, ervaring met de uitvoering en beschikbare materialen. Dit is een landelijke erkenning. De interventie is te vinden in de database van RIVM Centrum Gezond Leven bij effectieve leefstijlinterventies.  De komende tijd werken we aan het verkrijgen van de erkenning ‘goed onderbouwd’ en daarna streven we naar de erkenning ‘effectief’.

 Sportimpuls

Samen Sportief in Beweging (Samen Sportief Afvallen) is terug te vinden op de Menukaart van Sportimpuls. De Sportimpuls is een subsidieregeling binnen het programma ‘Sport en Bewegen in de Buurt’ van het ministerie van VWS die lokale sport- en beweegaanbieders financieel ondersteunt bij de opzet van activiteiten die ze ondernemen om meer mensen langdurig te laten sporten en bewegen. Deze activiteiten bestaan uit het opstarten en aanbieden van sportaanbod voor mensen die niet of nauwelijks sporten en bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen.
De menukaart is een overzicht van succesvol sport- en beweegaanbod dat de afgelopen jaren ontwikkeld is door verschillende partijen. Januari 2018 gaat weer een nieuwe ronde open en kunnen nieuwe aanvragen gedaan worden.

Samen een gezonder Nederland?

Als u denkt dat u onze hulp en ondersteuning kunt gebruiken dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met ons. Onze werkzaamheden beginnen altijd met een gratis kennismakingsgesprek. We bekijken samen naar uw vraag en bekijken welke bijdrage wij kunnen leveren.

Contact opnemen