In Beweging

/In Beweging
In Beweging 2017-09-06T19:07:36+00:00

Speciaal voor mensen met een gemeentepolis

In Beweging is een gezondheidsbevorderend programma voor mensen met een gemeentepolis in gemeente Zuidplas. Het is bestaat uit onze cursus Samen Sportief in Beweging (voorheen Samen Sportief Afvallen) in combinatie met het empowerment traject van Top Make a Move (Bob van ’t Hof en Vincent Pex). Doelstelling is het opbouwen van een duurzame gezonde leefstijl, zichtbaar fittere mensen met vaardigheden waarmee ze de stap naar (vrijwilligers) werk kunnen maken. Gedurende 8 weken volgen de deelnemers een intensief traject waarbij ze naast de beweeglessen en voedingsbijeenkomsten ook alle tools in handen krijgen om een stap te zetten op de participatieladder.

 Financiering

Het bijzondere aan dit programma is dat gemeente Zuidplas een nota heeft aangeboden aan Zorg en Zekerheid ter ondersteuning van de opname van de interventie in collectiviteitsverzekering en preventieve cursus voor cliënten van Zorg en Zekerheid. Gemeente Zuidplas vergoedt het empowermenttraject en Zorg en Zekerheid vergoedt het gedeelte Samen Sportief in Beweging.

Mensen die werken zijn over het algemeen gezonder dan (onvrijwillig) niet-werkenden. Werk geldt dan ook als een preventieve gezondheidsmaatregel. Werk draagt niet alleen bij aan een hoger inkomen, maar ook aan een zinvolle dagbesteding, aan sociale contacten, enzovoorts. Het omgekeerde geldt ook: een goede gezondheid draagt bij aan het verkrijgen of behouden van werk. Zowel een goede gezondheid als ‘werk hebben’ dragen dan ook bij uitstek bij aan een sociaaleconomisch sterkere gemeente. Voor zowel de zorgverzekeraar als de gemeente een win-win situatie!

Samen een gezonder Nederland?

Als u denkt dat u onze hulp en ondersteuning kunt gebruiken dan kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen met ons. Onze werkzaamheden beginnen altijd met een gratis kennismakingsgesprek. We bekijken samen naar uw vraag en bekijken welke bijdrage wij kunnen leveren.

Contact opnemen